Sellingerbeetse in de mediaDagblad van het Noorden 20 september 2005

Zandbedrijf moet werk neerleggen

SELLINGERSEETSE - De voorbereidende werkzaamheden op het nieuwe zandwinningterrein in Sellingerbeetse zijn gestaakt. Een omwonende heeft schriftelijk bezwaar gemaakt bij de gerneente, het bezwaar en de bijbehorende Procedures kunnen tot grote vertragingen leiden.

Het zandzuigbedrijf De Beetse heeft ten noorden van de Beetserwijk 45 hectare grond gekocht en wil daar zand gaan winnen. Elders in Sellingerheetse wordt dat al tientallen jaren gedaan. De voorraad zand op die plek raakt langzaam uitgeput en daarom wil De Beetse nu verder bij de Beetserwijk. Onlangs gaven burgemeester en wethouders De Beetse hiervoor toestemming. Het bedrijf ging daarop aan het werk. Er werd begonnen met het graven van een gracht rond het terrein. Zand werd er nog niet gewonnen.

Dat voorbereidende werk is nu, na overleg met de gemeente gestaakt vanwege genoemde brief. Volgens de gemeente wordt gevreesd voor lawaaioverlast, die de zandwinning met zich meebrengt, en als gevolg daarvan voor waardevermindering van de woning. Tevens bestaat de angst dat de grond bij het huis zal verzakken door de graafwerkzaamheden in de buurt.

 


© sellingerbeetse.nl - disclaimer - sitemap
TWEET