Sellingerbeetse in de mediaDagblad van het Noorden 21 oktober 2003

Kerkje van Sellingerbeetse krijgt oude 'smoel' terug

SELLINGERBEETSE - Een roerig bestaan heeft het kerkje van Sellingerbeetse zeker. Op het nippertje ontsnapte het aan de sloophamer, nu wordt het gerestaureert en in ere hersteld. Momenteel wordt gewerkt aan de voorgevel. Die gaat er weer zo uitzien als in 1926.

In dat jaar werd het pand gebouwd. Vele decennia deed het dienst, de afgelopen jaren stond het leeg. Het kerkbestuur wilde het daarom laten slopen, maar inwoners van het dorpje voorkwamen dat en richtten de Stichting tot behoud van het Kerkje in Sellingerbeetse op.

Er is geld ingezameld, voldoende om de voorzijde te restaureren. Als die klus is geklaard, moet het authentieke torentje terugkeren. Ergens in 2004 moet het gebouw op de originele wijze worden ingericht, maar voor dat project moet nog geld worden gevonden.

De gemeente Vlagtwedde stelt geen geld maar wel een ambtenaar beschikbaar. Deze begeleidt de restauratie.

De stichtingbestuurders willen de kerk na de opknapbeurt voor verschi1lende activiteiten gebruiken. Tentoonstellingen bijvoorbeeld, of een overzicht van de historie van de streek. Zo moet er ook geld in het laatje komen dat weer voor het onderhoud gebruikt kan worden.

 


© sellingerbeetse.nl - disclaimer - sitemap
TWEET