Sellingerbeetse in de mediaDagblad van het Noorden 23 december 2004

Sellingerbeetsers willen niet in het donker zitten

Door Marcel Looden

SELLINGERBEETSE - Inwoners van Sellingerbeetse voeren actie tegen de plannen van de gemeente Vlagtwedde om tientallen lantaarnpalen uit hun dorp weg te halen. Ze vinden dat de onveiligheid zo op een onaanvaardbare wijze wordt vergroot. In het verlichtingsplan van de gemeente wordt gesproken van het verwijderen van achthonderd verlichtingspalen in de buitengebieden. Vierhonderd nieuwe worden teruggeplaatst en dan met name bij fietspaden.

Volgens Dick Oosterhof, één van de actievoerders, verdwijnen in Sellingerbeetse meer dan tachtig palen "Aan de Beetserweg 51 stuks aan de Voorbeetseweg 33. Het wordt zo stukken duisterder. Zo werkje criminaliteit in de hand en dat willen we niet".
Oosterhof wijst erop dat in het dorp behoorlijk veel oudere mensen wonen die zich onveiliger zullen voelen. "Ook komen hier veel fietsende kinderen langs en die hebben dan alleen op kruisingen licht. Dit plan is heel slecht voor de leefbaarheid".

Oosterhof ging daarom gisteren met enkele dorpsgenoten met pamfletten langs de huizen "Ik zit in de stichting die zich inzet voor het behoud van het kerkje in ons dorp. Binnen die stichting hebben we hierover gepraat en besloten huis aan huis te gaan met de pamfletten".
Als vele burgers zich ook niet kunnen vinden in het verlichtingsplan wil Oosterhof de gemeente benaderen. "We kunnen dan de politieke partijen opzoeken, inspreken op het gemeentehuis en zo er alles aan doen om dit plan tegen te houden".

 


© sellingerbeetse.nl - disclaimer - sitemap
TWEET