Sellingerbeetse in de mediaRotterdamsch nieuwsblad 21-10-1921

De moord te Buinerveen.

Uit Stadskanaal wordt van politiewege gemeld:
Na dagen zoeken is het gelukt een wijd vertakte dievenbende op het spoor te komen, die de buurt daar zéér onveilig maakte, door roof, diefstal, aanranding enz. Vijf personen zijn gearresteerd, eenigen bekenden den moord op den heer H. Trip gepleegd te hebben.

Gearresteerd zijn: H. Sch., 37 j., arbeider te Drouwenerveen; Eppo B. 21 jaaren zijn broer Menso B., 23 j., te Emmer-Compascuum; O. E. Sm., te Jipsingboertange en zekere P. te Sellingerbeetse.

Naar de Asser Ct. verneemt, zijn Dinsdag de verdachten Sm. en gebr. B. door de politie naar het huis van Trip, waar de moord gepleegd is, geleid. Het gerecht uit Assen was ter plaatse. Van dit onderzoek lekte niets uit, behalve de indruk, dat de caféhouder te Drouwenerveen de eigenlijke moordenaar zou zijn en het doodelijk schot heeft gelost.

Volgens een bericht uit Stadskanaal aan de Prov. Gron. Ct. hebben de verdachten van den moord to Buinerveen ook de inbraak gepleegd bij den vervener K. De Boer te Musselkanaal. De beide broers Eppo B. en Menso B., te Musselkanaal waren in den kost bij de wed. H. Roossies, met wier dochter Eppo liefdesbetrekkingen had aangeknoopt.

Het 3-tal maakte deel uit van een bende van 15 personen, die allen op verschillende plaatsen inbraak hebben gepleegd.

 


© sellingerbeetse.nl - disclaimer - sitemap
TWEET