SellingerbeetseNieuwsarchief - Sellingerbeetse

Nieuwsarchief van Sellingerbeetse en (wijde) omgeving.

Donateursavond Opwaarts
SELLINGERBEETSE - Vrijdagavond 1 maart was er de jaarlijkse donateursavond van de Stichting tot behoud van het kerkje te Sellingerbeetse.
In een goed gevuld kerkje was het weer gezellig zoals altijd.
Penningmeester Vincent Mahieu vertelde over het financiële wel en wee van de stichting en gaf daar enige duiding aan. De donateurs kunnen gerust zijn, het gaat nog steeds goed.
Voorzitter Engel Rotgers werd in het zonnetje gezet, na 15 jaar stopt hij als voorzitter, maar blijft wel bij de stichting betrokken, zonder hem was het kerkje er zeer waarschijnlijk niet meer geweest. Als eerbetoon voor zijn inzet zal er een plein naar hem worden genoemd, het 'Engel Rotgers plein', dat naambord werd aan hem overhandigd.
Voor de muzikale omlijsting zorgde deze keer het duo 'Veur De Wind', Eltje Doddema en Harm Tabak, zie onderstaande foto.
duo 'Veur De Wind', Eltje Doddema en Harm Tabak

Geplaatst: 02-03-2019 om 08:00
Harm Heisa
SELLINGERBEETSE - Vandaag is de 63ste sterfdag van Harm Jansen, in de Beetse beter bekend als Harm Heisa. klik hier
Geplaatst: 28-02-2019 om 08:43
De Papaver failliet
Camping De Papaver in Sellingen is failliet. Volgens eigenaar Hans Doorschodt is de camping niet te exploiteren zolang de zandwinning in de plas waaraan de camping grenst, onverminderd doorgaat.
Was de camping eerder een begrip onder liefhebbers van rust en natuur, de Papaver ligt er nu verlaten en desolaat bij. Onkruid woekert tussen de tegels van het terras, het houtwerk van de toiletgebouwen slaat groen uit, veldjes die tijdens de zomermaanden druk werden bevolkt zijn compleet leeg. Speeltoestellen staan tevergeefs te wachten op klandizie.
Doorschodt kocht de camping in 2003. Hij zag grote mogelijkheden met het in een bosrijk gebied gelegen kampeerterrein, aan de boorden van een zandwinningsplas. Hij wilde het aantal kampeerplaatsen fors uitbreiden en er chalets gaan plaatsen. Nu, vijftien jaar later, trekt hij gedesillusioneerd de stekker uit de camping.
De campingeigenaar wijt de mislukking aan de opstelling van de gemeente Vlagtwedde (nu Westerwolde) en de provincie. De gemeente omdat die, ondanks eerdere signalen, niet mee zou meewerken aan uitbreiding van de camping.
De provincie omdat die zandwinner Kremer zijn gang zou laten gaan. 'Ik ben het vertrouwen in de provinciale en lokale overheid verloren', zegt Doorschodt.
Volgens hem heeft de overheid hem voorgespiegeld dat de zandwinning in de plas naast de camping afgebouwd zou worden, maar is dat niet gebeurd.
'Ik ben misschien wel naïef geweest', blikt hij terug. 'Toen ik De Papaver kocht, leek het erop dat de gemeente alle medewerking wilde verlenen aan mijn plan. Later bleek dat niet het geval. Ik had alles zwart op wit moeten laten vastleggen'.
Doorschodt heeft grote bezwaren tegen de zandwinning. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid van zijn gasten omdat de plas volgens hem te diep is en de oevers te steil zijn.
Volgens de recreatieondernemer houdt zandwinner Kremer zich niet aan de verplichting die oevers goed af te werken. Bovendien veroorzaakt de zandwinning zelf overlast voor de campinggasten, vindt hij.
Maar in diverse juridische procedures tot aan de Raad van State toe is Doorschodt in het ongelijk gesteld. Hij liet het hek van de camping met ingang van dit jaar dicht. Doordat er geen inkomsten zijn is de zaak nu failliet verklaard.
Dus ziet het er naar uit dat de Papaver nooit meer gasten zal ontvangen. De curator zal de camping misschien proberen te verkopen. 'Maar wie wil er nu een camping met zulke vooruitzichten?', vraagt Doorschodt zich af. Hij wil opnieuw met de provincie en de gemeente om tafel.
Formeel is alleen De Papaver BV, de exploitant van de camping, failliet. Die BV huurde de camping van De Roos BV, en die is ook eigendom van Doorschodt.
Hij hoopt dat de provincie en de gemeente het terrein van hem over willen nemen, zodat hij de schade kan beperken. 'Ze hebben gekozen voor zandwinning, dus misschien kunnen ze het terrein daar voor gebruiken.'

(Bron: RTV Noord)

Geplaatst: 20-08-2018 om 11:41
Kunst- en atelierroute 2018
SELLINGERBEETSE - De op 4 en 5 augustus gehouden 'Kunst- en atelierroute' was weer een groot succes, veel belangstellenden trokken langs de verschillende expositieplekken, die soms binnen maar ook buiten gesitueerd waren. Het weer was fantastisch om de route per fiets of lopend te doen, wat dan ook velen deden. De organisatie kan tevreden zijn.
Een kleine fotoimpressie staat hier.
Geplaatst: 05-08-2018 om 19:42
Rommelmarkt Kerkje Opwaarts
SELLINGERBEETSE - Zaterdag 13 juni was er weer de jaarlijkse rommelmarkt. De opbrengst komt traditioneel ten goede aan het onderhoud van het kerkje.
Al meteen om 10 uur 's morgens was het een drukte van belang en werden er veel goederen verkocht.
Gezellig druk
Geplaatst: 13-06-2015 om 12:18
EXPOSITIE
Voor de expositie in het kerkje van Sellingerbeetse hebben wij deze keer twee dames uitgenodigd met verrassend werk.
Trini van Hoorn met beelden en beeldjes van textiel die op een speciale manier zijn gemaakt. Heel apart!
Mary Stenekes maakt schilderijen, zeer gevariëerd en met mooie zachte kleuren.
De expositie is te bekijken op 19, 24, 25, 26, 31 Juli 7, 8 en 9 Augustus, van 14.00 - 17.00 uur.
Ook tijdens de atelierroute op 1 en 2 augustus zijn zij present.
Geplaatst: 26-04-2015 om 10:45  - Gewijzigd: 26-04-2015 om 10:45
Waarschuwing voor zitmaaiereigenaren
ZitmaaierSELLINGERBEETSE - Er zijn in het weekend van 31 maart / 1 april zitmaaiers gestolen in Sellingerbeetse.
Hou uw kostbare bezit dus goed achter slot en grendel.
Geplaatst: 03-04-2012 om 12:50
Donateursavond
SELLINGERBEETSE - Vrijdagavond, 17 februari, hield de 'Stichting tot behoud van het kerkje te Sellingerbeetse' haar jaarlijkse donateursavond.
De opkomst was uitstekend, met ongeveer zestig bezoekers was het kerkje goed gevuld.
Voorzitter van de stichting Engel Rotgers opende de avond met een welkomstwoord. Hij vertelde over hetgeen het afgelopen jaar zoal was georganiseerd en gedaan aan het instandhouden en verbeteren van het gebouw.
Daarna was penningmeester Wim Simis aan de beurt om verslag te doen van het financiële reilen en zeilen van de stichting. Het bleek dat er nog steeds geld is om de zaak draaiende te houden, maar ook dat de donateurs en vrijwilligers hard nodig blijven. Onder andere om in de nabije toekomst de toiletgroep aan te pakken.
Het muzikale duo 'Dickenik' zorgde er voor, door de bekende liedjes die zij brachten, dat bijna iedereen mee kon zingen. Hierdoor werd de stemming nóg vrolijker.
In de pauze werden er lootjes verkocht. Aan het einde van de avond was de trekking van de verloting, velen gingen huiswaards met een leuke prijs.
Evenals voorgaande jaren was deze gezellige avond weer zeer geslaagd.

Zie de foto's

Geplaatst: 19-02-2012 om 16:32
Kunst en Atelierroute Ter Borg - Sellingerbeetse
SELLINGERBEETSE/TER BORG - Zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2011 was er weer de Kunst en Atelierroute door Ter Borg en Sellingerbeetse.
Op dertien plaatsen was er kunst van uiteenlopende aard te bezichtigen, ook was er hier en daar een kunstenaar 'live' bezig.
Het aantal bezoekers was mede dankzij het grotendeels gunstige weer ook deze keer uitstekend.

Geplaatst: 08-08-2011 om 20:49
Rommelmarkt Sellingerbeetse 28-05-2011
SELLINGERBEETSE - De weergoden waren de organisatie gelukkig goed gezind, het bleef droog. Het was, zoals gewoonlijk in Sellingerbeetse, weer uitermate gezellig in en om het Kerkje Opwaarts! Veel van het uitgestalde verwisselde van eigenaar, de opbrengst komt ten goede aan het instandhouden van het kerkje.

Geplaatst: 28-05-2011 om 20:39
Donateursavond
SELLINGERBEETSE - Gisteravond hield de Stichting tot behoud van het kerkje te Sellingerbeetse een donateursavond.
Voorzitter Engel Rotgers opende de avond, hij vertelde wat er zoal het afgelopen jaar was gebeurd, onderandere dat het oude plafond was verwijderd, waardoor men nu weer, zoals vroeger, tot in de nok van de kapel kan kijken.
Penningmeester Wim Simis bracht verslag uit van de finaciele situatie van de stichting, de reserves waren behoorlijk gekrompen tot een bedrag van 13.500 euro, hij liet ook zien hoe de afgelopen jaren de kosten voor de energievoorziening enorm waren gestegen, dit komt mede doordat er meer gebruik wordt gemaakt van het kerkje.
De stichting heeft nu 156 leden, verspreid over het hele land, iets waar het bestuur bijzonder content mee is.
Rudolf Kuco verzorgde de muzikale omlijsting, het circa 50 koppige publiek, genoot van zijn optredens.
De verloting van de leuke prijzen zorgde ervoor dat velen ook nog iets mee naar huis namen.
Het stichtingsbestuur was zeer tevreden over de opkomst en het gezellige samenzijn, zij zijn de donateurs dan ook dankbaar voor hun bijdragen. In het kerkje liggen folders met een machtigingskaart voor hen die nog geen donateur zijn.

Geplaatst: 19-02-2011 om 16:01
Kerstmarkt succes
SELLINGERBEETSE - De kerstmarkt die vrijdag en zaterdag werd gehouden in het kerkje Opwaarts! werd goed bezocht. De sfeer was uistekend, de vele bezoekers genoten van optredens van leerlingen van de Muziekschool Zuid Groningen (vrijdag), en de zingende zusjes Hofstra uit Ter-Apel (zaterdag).
Zie de foto's
Geplaatst: 11-12-2010 om 22:38

 

Nieuws - Sellingerbeetse


© sellingerbeetse.nl - disclaimer - sitemap
TWEET